Læringslokomotivet 

Et intensivt læringsforløb i Tønder Ungdomsskole

Tønder Ungdomsskole er en del af et nationalt projekt, der har til formål at udrulle intensive læringsforløb. De intensive læringsforløb, skal kickstarte en udviklingsprocess hos ikke-uddannelsesparate elever og løfte dem fagligt, social og personligt, så de kan blive erklæret uddannelsesparate til en ungdomsuddannelse og minimus opnå karakteren 02 i dansk og matematik.

Lokalt sker det i samarbejde med Børn- og skoleforvaltning, UU og folkeskolerne.

Projektet er forankret i Ungdomsskoleforeningen med støtte af Egmont Fonden, som arbejder for et godt liv for børn og unge. Du kan læse mere om projektet på ungdomsskoleforeningens hjemmeside, hvor du også har mulighed for at finde yderligere information om projektet.

I Tønder er Læringslokomotivet et 4 ugers campforløb med overnatning for 22 elever i 7. og 8. klasse. Læringslokomotivet afvikles i september 2018 og på baggrund af 38 motiverede  ansøgninger, er 22 unge blevet udvalgt til at deltage i campen.


De elever, der har fået afslag er blevet tilbudt et lokalt 14 dages intensivt læringsforløb, som vi har døbt “Læringsmetroen”. Dette tilbud er forankret i WASP, som er Tønder Kommunes eget intensive læringsforløb, der har eksisteret siden 2009. Info om WASP, kan findes andetsteds på ungtønder.dk’s hjemmeside.

I forbindelse med Læringslokomotivet, er “Forældrekupéen”, en supplerende indsats for de forældre, som har deres barn på Læringslokomotivet. I forældrekupéen mødes vi fem gange; før  under, og efter campforløbet. Vi formidler relevant viden, erfaringer og værktøjer til arbejdet med en ung, der øver sig og er i udvikling.
Formålet er, at styrke det helhedsorienteret arbejde med de unge – fagligt, personlig, og socialt – ved at støtte forældrene i at understøtte og fastholde den unges
udbytte og udvikling.


Epinion følger projektet som evaluator og har efter sidste års opstart med de første 12 ungdomsskoler lavet den første opsamling af erfaringerne. I 2018 er yderligere 6 ungdomsskoler med i projektet, hvoraf den ene er Tønder.


Tryk her for at læse folderen om Læringslokomotivet.


Har du lyst til at følge projektet fra sidelinjen, kan du følge vores lokale facebookside: Ung Tønder Læringslokomotivet


Afdelingsleder og projektleder: Lene Faaborg Stenger på mobil: 2138 1831, eller mail: ls8@toender.dk